Posted by: y4ku24 | January 4, 2010

Warungkampung: The new year press conference

Di sebuah bilik konferens hotel mewah, bertaraf 10 bintang. Baik punya.

y4ku24: Assalaamualaikum dan salam sejahtera. Salam Maal Hijrah dan happy new year. Terima kasih semua kerana hadir pada press konferens kali ini. Kepada yang mempunyai soalan, silakan.

Wartawan 1: Encik y4ku24, bilakah warungkampung akan sambung semula?

y4ku24: Soalan yang baik. InsyaAllah bulan 2 tahun ni. Coming soon near you!

Wartawan 2: Kenapa bulan 2? Alang-alang dah tahun baru ni, kenapa tak mula sekarang je?

y4ku24: Saya dah maklumkan sebelum ni, saya sedang sibuk tulis tesis, jadi soal blog saya ketepikan dulu. Itu sebab takde entri untuk seketika.

Wartawan 2: Tapi sempat pulak Encik y4ku24 buat konferens ni ye?

y4ku24: er……. soalan awak tak releven. Next question!

Wartawan 3: Encik y4ku24, apa yang bakal disajikan pada Warungkampung 2nd stage?

y4ku24: Sudah pasti entri-entri yang lebih mantap dan berkualiti!

Wartawan 4: Kenapa encik y4ku24 masih nak terus menulis blog?

y4ku24: Sebab jari saya gatal-gatal. Doktor kata ubat mujarab adalah dengan menaip di keyboard. Saya rasa alasan tu dah logik abis. Next question!

Wartawan 5: Sampai bila blog ini akan bertahan?

y4ku24: Fuh, soklan kaw kaw punya. Erm, selagi hutang pinjaman bank awak masih belum dilangsai. Next question!

Wartawan 5: (Nyesal aku tanya…)

Wartawan 6: Any last words, encik y4ku24?

y4ku24: Ada…

Warungkampung, kembali mengaum Februari 2010!

-w4run8k4mpun8 nOt d34d!-


Responses

  1. hehe PC yg ringkas,menarik

  2. ternanti-nanti juga entri d warung..hihi
    Nway, good luck for ur thesis writing.. it’s tough, but at the end, it was a great experience..

  3. selamat menulis thesis dgn baik insyaAllah =) doakan kejayaan bersama dunia akhirat (^^)

  4. gambatte ne
    mou chotto da…
    kami doakan kejayaan luqman dari jauh…

    akak akan sabar menunggu “entri-entri yang lebih mantap dan berkualiti” diterbitkan di blog ini setelah sekian lama menanti, insya Allah๐Ÿ™‚

  5. nak tergelak pun ada bila baca entri ni ^^

    ronbun to happyou ganbatte kudasai
    tsugi no entri tanoshimini

  6. oh, sibuk ya. semoga berjaya dlm tesis tu!

    tak sabar nk baca next entry..hehehe

  7. salam..puh (tiup) – uhuk2…habuk! ^^

    nice advetisement though

    blh bygkn 1 feb nnt, msti ada yg jenguk2 nk tgk warung dh buka ke belum..

    Allah yusahhel alayk

  8. salam..ehehe.. ada jugala entri yang kasi tersengeh.. Semoga sukses,

  9. @ nusk: thanks!

    @ hakima, whitehijab, eyeme, izan, qamarun: thanks for the wishes. amiin!

    @ a.z. haida: thanks kak. er, bab entri jgn terlalu mengharap ye kak. biasa la press conference, kadang2 retorik je! huhu. papehal pun kualiti lebih kurang sama cam entri2 lepas insyaAllah.๐Ÿ˜‰

    @ adiknya^^: salam. actually i didn’t 1st feb. last presentation 10 feb, so mungkin pertengahan feb.๐Ÿ˜‰

  10. salam..
    Maaf lama tak menyinggah ke sini.. =)
    selamat tak byk yg saya terlepas.. hihi~
    februari ek? ok…
    kita tunggu ya! =)

    semoga berjaya dlm tesis abg Luqman k!!!
    success!!! InsyaAllah..AMEEN..
    (^_^)V
    smile in peace!

  11. Aku rasa, aku faham kesibukan kau, sama-samala gambarou!!!. Tak sabar menunggu sampai bulan Februari ni. Looking forward for your next entry…

  12. salam. semoga cepat siap thesis, dan cepat kawin. bila la mak mi nak bercucu ni.

  13. huh, ramai yg ternanti2 entry terbaru, entry press conference pun bleh la, layannn

    gud luck & smg berjaya, insyaallah (^_^)

  14. salam..
    waahh..ingatkn ad entri bru..psl speech ke ape ke..rupenye angan2 nk wt press cnfrence ye…
    nway,gud luck…looking forward for this coming february~~
    gambatte ne~~

  15. alahai~ ingatkan dah ada ilmu terbaru..
    apa pun, tipah dah tertipu dengan press conference ni..all the best~

  16. @candlelilly, ina, abidasman: salam. thanks for the wishes!

    @Firdaus basrawi: gambarou!

    @zacharias: salam. tungguu!

    @iliana: terkena di situ~

  17. smart2..

    dah lama tak singgah sini,bila bukak balik dah mengaum kembali

    right timing orang jawa kata.
    ๐Ÿ˜€


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: