Posted by: y4ku24 | September 4, 2009

Next stop: Sapporo, Hokkaido

Di bulan Ramadhan yang mulia ini, aku dikurniakan peluang untuk bermusafir ke utara Jepun sekali lagi, untuk menghadiri konferens yang pertama buat diri ini. Aku dan member seperjuangan kena present poster research masing-masing.

Pernah pergi dulu time musim sejuk ketika Yuki Matsuri 2009 (Pesta Salji), kali insyaAllah merasa musim panas (yang tak berapa panas) pula di sana.

Ada satu benda yang aku tengah berdendam nak buat di sana nanti. Sebab kesuntukan masa aritu, aku tak sempat nak makan all-you-can-eat ketam katOo crabs of Hokkaido, I am coming back with a vengeance! sana dengan khusyuk.

Semoga semua berjalan lancar, amiin.

(www.reggie.net)

Kani tabehoudai (all-you-can-eat crab) (www.reggie.net)

Ada rezeki nak gi carik tempat cam ni (http://cache.virtualtourist.com)

Ada rezeki nak gi carik tempat cam ni (http://cache.virtualtourist.com)

-y4ku24-


Responses

  1. salam

    amboiiii…
    mcm mna nk mkn ketam tu???
    badannya penuh dgn ….
    betul ke all you can eat crab???

    seafood’s lover ekkkk
    sama2…hihi~

  2. salam wahh bestnya

    hokkaido mmg terkenal dgn ketamnya kan? (based on tgk movie2 semua)

    meleleh air liur bulan puasa ini huhuhuhu

    owh btw apa beza sugei dgn sugoi??

    p/s: nanti letak gambar sapporo byk2

  3. wow! sapporo, our initial planning during last visit to Japan was to Sapporo.. but due to tightness of time + budget.. so we just went to Nagano, mesti kene main salji gak! hee.. Tokyo to Sapporo will take about 2-3days journey, am i right?? even by shinkansen, hmm.. besar betul jepun. anyway, enjoy your journey!~

  4. bunga~ bunga~ nak cari juga tempat yag macam tu~

  5. tertarik untuk komen sbb keindahan bunga2 tu…..

    kalu kt baca buku basic ttg agama, byk yg menyuruh kt supaya melihat diri kt dan alam sekeliling kt…

    sebab ape?

    supaya kt belajar melazimi mengingati Tuhan, barulah kita rase rela untuk melakukan ibadah…

    ~ Ramadhan 16, 1430H ~

  6. @Candle Lilly: salam. kita makan isi dalam je, tak makan cengkerang die~๐Ÿ˜€

    @KA: salam. mmg ramai dtg sini nak makan ketam dia. ada jenis yg besar2 yg takkan jumpa kat msia, tu yg alang2 ada rezeki dtg sini…
    takde beza sugoi dan sugei sama mcm beza takpa dengan takpe…tak beza, hanya loghat org muda!๐Ÿ™‚

    @iliana: sini terkenal dengan bunga lavender, tapi tak pernah jumpa lagi. ni nak gi carik nih. hihi.

    @ina: correct correct correct.๐Ÿ™‚


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: