Posted by: y4ku24 | December 16, 2008

A funny, true story: What happened to my computer??

This one’s a short, true story about my late Father’s friend (let’s call him Mr. N) back when we lived in Scotland.

Back then, he had two young boys just entering primary school whom we called Udin and Aki. (Can’t remember their real name.) They were two very playful boys. The younger one, Aki, was also talkative, and sometimes he ends up making funny comments that the adults used to have a good laugh at.

For instance, his father’s friend came by one day to their house to see his father, Mr. N.

Aki opened the door.

Ayah ada di rumah?(Is your father home?)”, the guest asked.

Takde…Baliklah.(No. You can go home now.)”, he answered, with an emotionless face!

question

One day, Mr. N switched on his computer to do his work. To his dismay, what came out of the screen was blank, except for a thin horizontal line in the middle of it. That really puzzled him and worried him sick. His work files are in the PC!

Typing anything or resetting the computer did not make a difference. There was sound, but the screen is the same as it was before. All Mr. N could think of was that it was the work of his two boys, always fiddling around with anything they get their hands on. They must have done something to the PC too!

Before he confronts the boys, he quickly went to a nearby computer shop to repair the PC, after giving a brief explanation to the repairman as to what had happened.

Without asking a word, the repairman turned on his monitor, adjusted the monitor’s screen display height using the adjust button at the bottom of the monitor, and left him, all red and embarrassed!


Responses

  1. ya Allah, kalau saya la kan…agak-agaknya terus lari pecut 4km dua hala untuk cover malu..

    saya pun pernah alami kes yang disangkakan berat. elektrik rumah tak berfungsi. punyalah kami telefon tnb suruh periksa. ingatkan wayar putus ke apa ke. sekali, orang tnb datang dan ‘tup’ terus teras berderang satu rumah. rupanya tak on kan main suis. perkhh~ malu sungguh..

    p/s : maaf sebab tertaip dua kali komen di entri sebelumnya. kesilapan teknikal. nak delete tak boleh. anggaplah sebagai bonus tahunan ya hehe~

  2. salam…

    hehe~
    selamat tak marah kt anak2 dia lg kann
    kalau takkk, hermmm….
    (xtau nk kata apa lg kt diri sdiri…)

    (^_^)V

  3. Biasa la situasi2 camni. Ingatkan benda kompleks, tp rupanya senang je nak selesai. keep it simple!😀
    Btw, tahniah Candle Lilly, komen awak adalah komen yang ke-400* blog ini!😀 (*bil. komen termasuk komen dari saya)

  4. Kisah-kisah cam ni buat kak su teringat cerita lama. Seorang customer marah-marah sbb hp dia tak boleh pakai. No sound at all, and nothing at the screen.

    Bila di suruh try switch off/on, dia makin marah. Katanya dia tak pernah off kan hp, buat apa nak onkan hp yg dah on. Puas bertekak dan memujuk, akhirnya dia setuju nak try. Rupanya bateri hpnya ada masalah dan hp tu mati dgn sendiri walaupun baru di charge. Sudahnya dia malu sendiri…

  5. Kadang-kadang kejahilan kita menyebabkan orang ambil peluang. Pernah dulu lepas SPM saya kerja di pusat latihan komputer, dan abang di situ cerita kes member dia.
    Ada orang telefon, suruh datang rumah, sebab PC dia takleh masuk ke windows. Bila pergi, rupanya sebab DISKET tak dikeluarkan. (kalo disket tak keluar, CPU takleh ke windows)
    Dia keluarkan disket, cek skit virus (buat2 sibuk), pastu charge RM1++!
    Duit tu berkat tak berkat itu mmg tak perlu saya sebut la, tp nak tunjukkan sebab kejahilan kita, orang boleh ambil peluang!

  6. salam…

    hehe~
    terkena la pulak…
    baru td kakak sy nk bukak desktop beliau xleh…
    punya lah stress!!!
    sy pulak, haha…wat dun know and bajet2 pandai…(kononnya sruh pc tu rest jap…)

    ooo~ baru tau,,,xleh ke windows tu sbb x kluarkan disket ehhh….
    patut la puas den duk tekan2
    xjadi apa jugak…
    ok…sat agi boleh la tunjuk pandai!!!

    thanks akhi Luqman…

    (erk,kebalasan emel x???)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: