Posted by: y4ku24 | October 6, 2008

My name is Rambo!

My blog has been quite for a fews days now. Took some time out to celebrate Eid Fitri Festival after one month of fasting, the main festival for the Muslims. Eating tradisional food and enjoying Eidulfitr with the family in your homeland: Priceless!πŸ˜€

That being said, I would like to take this opportunity to greet Happy Eidulfitr 1429 to all my Muslim viewers. I ask for forgiveness from you guys, if I have wronged anyone during our just recent relationship. Thanks to all of you for your support and comments! May we all be consistent in our good deeds, even after Ramadhan, insyaAllah (God willing).

Eventhough it doesn’t really relate directly with the EIldulfitr, I would like to share with you guys a memory of my childhood years, during the time my whole family was about to leave for Scotland, where my father was going to further his studies…

Ummi, do we have to change our name when we arrive there (in the UK)?” I asked, curiously. I guess that was the typical mentality of children my age, to ask things like that. After all, it was a new experience for me.

AlhamdulIllah, it was going to be my first adventure living abroad, and I was so excited. Even my kampong* school class got excited because of it! My family and I were going to live in Edinburgh, the capital of Scotland.

Scotland, my second home

Scotland, my second home.

“No, you don’t have to. You can stick with you real name.” she replied.

“Oh, I thought we needed to change it…” I said, somewhat frustrated.

“What would you have change it into if you were to change your name then?” she asked

“Rambo!” I shouted.

Yes, John Rambo of the famous trilogy was my hero back then. Forget ultraman and kesatria baja hitam, Rambo can beat them all! With his trusty Rambo knife, big muscles and red headband, who wouldn’t want to be like him! And it was logical for me to pick that name too, since I am going to live in the West!

That was 16 years ago. How time have passed. And now I find myself living abroad again for the second time. This time, the East. Hopefully I can mold something out of my experiences in both places for my religion and country, God willing.

There is another interesting story relating to this though. Out of the classmates that got excited with me before my departure, one even made it his dream to study abroad.

“I want to be like him,” he once mentioned to his father (who is a close family friend, who in the end told us this story) concerning me going abroad with my family. (which, actually, I don’t deserve the credit, because I was just following my father!)

Around 10 years later, his dream came true, and he pursued his study in Melbourne, Australia. Now he has graduated successfully, working as an engineer and has even married young! Met him the other day in his house during the Eidulfitr ziarah**. Still as humble and as talkative as usual.

Good for him.πŸ™‚

_________________________________________________________________________________________________

*village

**the act of visiting realtives, friends or close acquaintances during the Eidulfitr season, to strengthen the brotherhood bondage among the muslims.


Responses

  1. Kenapa ek.. boleh terfikir nak kena ubah nama kalau pergi oversea??

    Eid Mubarak.

    Taqabballahu minna wa minkum

  2. Sebab tengok cerita/filem omputih di TV, semua nama mat saleh, tiada nama orang Melayu! Pengaruh media massa la ni!

    Eid Mubarak.

    Kullu ‘Am wa Antum Bikhair

  3. Aku peminat no1 Kesatria Baja Hitam, so aku tak rasa Rambo lagi hebat dari dia. Motosikal Belalang satria boleh bercakap dengan rider tau.
    Boleh tukar-tukar warna lagi.

    Senjata Rambo tak canggih pun. (hihi jangan marah bro)

    Cakap pasal Scotland, aku teringat skirt dengan trompet nantoka2. Unik. Ada lagu dari kumpulan Exists guna alat tu. Tajuk Julia.

  4. Trompet unik Scotland itu digelar Bagpipe, kebanyakannya diperbuat daripada kulit binatang. Dan skirt mereka di gelar Kilt.

    Zaman dahulu Scotland terkenal dengan Clans/puak yang mempunyai family name yang sama, seperti McClaude (filem Highlander) dan Campbell (macam orang arab ar, Bani Hasyim dan lain-lain). Setiap clan akan mempunyai corak unik kilt mereka tersendiri (tartans).

    Boleh rujuk wikipedia untuk maklumat lanjut.

    Kesatria Baja Hitam aku minat gak bro, tapi macam aku cakap ar, dah nama nak ke barat, kena ‘tukar’ ke nama barat ar. Sekarang ini dekat Jepun boleh la tukar ke nama Jepun.πŸ˜‰

  5. Scottish pun dulu ganas2 juga. Sekali Campbell bergaduh dengan MacDonald, turun temurun bergaduh, and Campbell boleh bunuh the whole clan, tolak perempuan dan kanak2 ke dalam laut over the cliff just like that. Giler ah

  6. Tang pisau dan cekak merah kat kepala Rambo tu boleh diusahakan.

    Tapi bab badan berketui-ketui tu, hmm… entoh lee..!

  7. aku ske kucing baka scottish….comel gile….telinga kecik je….mata besar, ekor kembang…wahhhh~ akan aku miliki satu hari nanti ngehehehe….

    selamat hari raya mr RAMBO…lg satu cerita lawak…

    “Tapi bab badan berketui-ketui tu, hmm… entoh lee..!”

    bg mse lebih kurang 5minit nk gelak sakan ngehehe….sabo je la…

  8. Boleh diusahakan ustaz, berbanding memiliki motor yang boleh bercakap dengan rider, hmm… entoh lee!πŸ˜€

  9. alahai…
    story rambo la pulok doh…

  10. Haha.. Amboi tuan umah. Perli aku kah? kekeke..
    Alah.. motor cakap ngan rider boleh diusahakan lah. Kan ada AI (artificial intelligent) sekarang ni. Buat ucapan senang-senang je untuk motor tu reply. “Selamat pagi” ke, “Dah makan?” ke. Hihihi..

    To Ustaz,
    Ustaz, ketul-ketul Rambo tu, bukan ori pun. Inject juga ada. Tak pun telur 12 papan sehari. Kalau tak maintain ketul tu, tua-tua nanti bahaya.
    (yeah2.. ade point.. hihihihi)

    Tak sangka, Scottish pun kuat berasabiyah. Zaman sekarang ada lagi ke semangat macam tu?

  11. Rambo erk…
    Wokeh… usahakan ye. Lepas tu ambik gambor, letak kat sini. Kalau dah confirm menjadi ketul-ketul tu, kak su akan hadiahkan cekak merah dan pisau pemotong daging. Laggiii… canggih dari pisau Rambo tuh. hehe

    Ngape lah tak de yg teringin nak jadi Hang Tuah ke… Badang ke… Hero melayu tak bagus ke?

    Tapi jangan le ikut hero moden macam cicakmen, keluangmen, dan hero yg terbaru… papaya?

  12. Tu r,time kat sane dulu name org melayu sume ade ‘bin’ kn?kawan2 slalu ejek x sbb ade ‘bin’? sbb bin tu kan dlm bi tong sampah?hehe.(no offence,tp juz teringat kawan2 slalu point kn bende tu)

    p/s: time kat sane tu boley plak terjumpe kn?ade camp kn?actually juz found out about it recently bile berborak2 dgn y4ku24 aritu.dunia ni kecik je kn?hehe.

  13. Ketika di sana, untuk mengelakkan kekeliruan, keluarga kami telah menggunakan nama Ayah (Shah) sebagai surname, dan nama sendiri di hadapan, maka nama yang saya guna di sana ialah Luqman Shah. (Tak dapat jugak tukar nama ke Rambo)

  14. nice.lucky you. how i wish i could be there.i like scotland esp their william wallace and RBS

  15. baru dpt bace…xsempat nak online slalu…
    tp lawak la, RAMBO?!πŸ˜€

    tp ok jg, boleh namekan link luqman, RAMBOπŸ˜‰

    • er, takmo la ubuh nama Rambo, dulu suka la, sekarang dah tak suka!πŸ˜€


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: